Pasztet grzybowy z musem buraczanym

Pasztet grzybowy z musem buraczanym
Pasztet grzybowy z musem buraczanymPolsat

Składniki

  • 200 g borowików suszonych
  • 3 bułki pszenne (bez skórki)
  • 3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 5 jajek
  • 1 szklanka śmietany crème fraîche 40%
  • 2 łyżki drobno posiekanych orzechów laskowych
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • garść posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz
  • ½ łyżeczki tymianku
  • kilka gałązek tymianku do dekoracji

na mus

  • 1 kg buraków ćwikłowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki świeżo startego chrzanu
  • sok z ½ cytryny
  • sól
  • pieprz
"Ewa gotuje": Pasztet grzybowyPolsatPolsat
Polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?