Reklama

Pasztet jaglany w porach

Kasza jaglana doskonale smakuje z indyjskimi przyprawami, można ja więc doprawić mieszanką curry, mielonym kuminem i imbirem.


Składniki

  • 1,5 szklanki kaszy jaglanej
  • 4 marchewki
  • 3 małe pory
  • 1 opakowanie serka śmietankowego z ziołami
  • 2 jaja
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 l bulionu (może być z kostki) warzywnego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1/4 l mleka
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • sól, pieprz, curry

1. Kaszę jaglaną opłukać na sicie, odcedzić, ugotować w bulionie z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Marchew zetrzeć na grubej tarce, 2 łyżki marchwi wymieszać z gorącą kaszą, wystudzić.

2. Serek śmietankowy wymieszać z jajkami i 2 łyżkami mąki, dodać posiekaną natkę i ugotowaną kaszę z marchewką. Doprawić solą, pieprzem i curry. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć równomiernie masę, piec 50 minut w 200°C.

3. Pory umyć i oczyścić, pokroić w talarki, gotować kwadrans w niewielkiej ilości osolonej wody, dodać resztę marchwi, zasmażkę z masła, mąki i szczypty curry, zabielić śmietaną

Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy