Reklama

Pasztet mięsny

Cielęcinę skrop koniakiem, dodaj pokrojone cebule, roztarty czosnek, posiekaną zieleninę i przyprawy.

Składniki

  • 1 kg zmielonej cielęciny
  • 3 cebule
  • 3 łyżki koniaku
  • 5 ząbków czosnku
  • po 2 łyżki posiekanego szczypiorku, natki pietruszki i bazylii
  • szklanka bułki tartej
  • sól
  • 2 jajka
  • pół szklanki śmietany
  • 3 łyżki masła

Przygotowanie

Bułkę zalej śmietaną, gdy spęcznieje, połącz z mięsem. Dodaj masło i jajka. Całość zmiksuj. 

Foremkę nasmaruj tłuszczem i ułóż masę mięsną. Piecz ok. 60 minut w temp. 200°C.

Zobacz także: 


Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: pasztet
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL