Reklama

Pasztet na zielono

W wiosennym stylu.

Składniki

  • cebula
  • por
  • 70 dag białej kapusty
  • 10 dag bułki tartej
  • 200 ml słodkiej śmietany 30 %
  • 5 jajek
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pęczek kopru

  Cebulę, kapustę i por pokrój w kostkę. Koperek posiekaj. Na maśle zeszklij cebulę, dosyp pora i resztę warzyw. Przesmaż. Dodaj śmietanę oraz przyprawy. Duś ok. 30 minut. Dołóż bułkę tartą, jajka, koperek i dopraw gałką muszkatołową. Zapiekaj w piekarniku w temperaturze 180°C przez 30 minut.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy