Reklama

Reklama

Pasztet warzywny z pestkami dyni

Tradycyjne, wielkanocne dania kojarzą się wielu osobom z białą kiełbasą i mięsnym pasztetem. My proponujemy świąteczne potrawy na bazie roślin. Warto spróbować i odkryć nowe smaki!

Składniki

  • seler
  • 3 marchewki
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 szklanki ugotowanej soczewicy
  • 3 jajka
  • 3 łyżki posiekanych pestek dyni
  • 3 łyżki ziaren słonecznika
  • sól
  • po szczypcie mielonej ostrej papryki i oregano
  • łyżka oleju

<<<Jak go przygotować? Znajdziesz na kolejnej stronie>>>

Sposób przygotowania:

1. Seler i marchew obierz i zetrzyj na tarce. Cebulę i czosnek pokrój i podduś na oleju. Wymieszaj z selerem, marchewką, soczewicą, pestkami dyni i słonecznikiem. 

2. Dodaj jajka, sól, oregano i paprykę. Wymieszaj. 

3. Przełóż masę do keksówki wyłożonej papierem. Wstaw do piekarnika i piecz przez około 55 minut w 180 st. C.

Zobacz także:

Tele Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje