Reklama

Pasztet z kaczki

Delikatny, aromatyczny idealny do kanapek- domowy pasztet z kaczki.

Składniki

  • 40 dag mięsa z kaczki
  • 20 dag wątróbki z kaczki
  • szklanka śmietany 30%
  • pietruszka
  • marchewka
  • łyżka masła
  • 2 jajka
  • sól i pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

1. Mięso i wątróbki zmiel dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Dodaj żółtka, masło, śmietanę oraz drobno posiekane warzywa. Przypraw solą, pieprzem i gałką. 

2. Dodaj ubite na sztywną pianę białka i delikatnie wymieszaj. Pasztet wyłóż do formy wysmarowanej tłuszczem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 80 minut w temp. 120°C. 

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy