Patent na złociste pączki

article cover
123RF/PICSEL

Patent na złociste pączki

Co zyskujemy? Pączek wchłonie mniej tłuszczu. Zmniejszamy też ryzyko przypalenia. Skórka nabierz wyrazistego złotego koloru i będzie chrupać przy każdym kęsie pod warunkiem, że ciasto będzie smażone na smalcu.
Co zyskujemy? Pączek wchłonie mniej tłuszczu. Zmniejszamy też ryzyko przypalenia. Skórka nabierz wyrazistego złotego koloru i będzie chrupać przy każdym kęsie pod warunkiem, że ciasto będzie smażone na smalcu.123RF/PICSEL
Wystarczy do rondla wrzucić kilka kawałków obranego ze skórki ziemniaka.
Wystarczy do rondla wrzucić kilka kawałków obranego ze skórki ziemniaka. 123RF/PICSEL
Zastanawialiście się, dlaczego jedne pączki są złociste i chrupkie, a inne nie?
Zastanawialiście się, dlaczego jedne pączki są złociste i chrupkie, a inne nie? 123RF/PICSEL
Ten patent możemy również zastosować przy smażeniu faworków. Smacznego!
Ten patent możemy również zastosować przy smażeniu faworków. Smacznego!123RF/PICSEL
Okazuje się, że sekret tkwi nie w cieście, lecz w sposobie smażenia na głębokim oleju.
Okazuje się, że sekret tkwi nie w cieście, lecz w sposobie smażenia na głębokim oleju.Picsel
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?