Pavlova z malinami

Do bitej śmietany można dodać 2 płaskie łyżeczki dobrej kawy rozpuszczalnej, a wierzch deseru oprószyć świeżo utartą skórką z limonki- pamiętaj, by wcześniej owoc sparzyć.
Do bitej śmietany można dodać 2 płaskie łyżeczki dobrej kawy rozpuszczalnej, a wierzch deseru oprószyć świeżo utartą skórką z limonki- pamiętaj, by wcześniej owoc sparzyć.123RF/PICSEL

Składniki

na bezę

  • 4 białka
  • 20 dag drobnego cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki soku z cytryny

na bitą śmietanę

  • 1 szklanka śmietany 30 lub 36%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • skórka otarta z 1/2 cytryny
  • listki melisy i sok malinowy do dekoracji

dodatkowe

  • 20 dag malin
Sernik z ricotty z malinamiStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?