Pęczotto z grzybami leśnymi i tymiankiem
Kuchnia
Wtorek, 30 stycznia 2018 (16:29)
Aktualizacja: Czwartek, 17 czerwca 2021 (13:00)
Idealne jako lunch box. Przepis na 2 porcje.
Kaszę namocz przez noc. Na głęboką patelnię wlej olej lub masło, dodaj posiekaną cebulę, czosnek i grzyby oraz seler naciowy i przypraw solą i pieprzem. Duś około 5 minut. Dodaj odsączony z wody pęczak, wlej 1 szklankę bulionu, dodaj dużą szczyptę tymianku i duś na małym ogniu, aż kasza wchłonie płyn. Następnie porcjami dolewaj bulion i duś kaszę do miękkości. Dodaj jarmuż i duś jeszcze 5 minut. Na koniec posyp startym serem i natką.
Przepis pochodzi z książki "Dieta w insulinooporności"
Zobacz także: