Pieczeń rzymska z gyrosem

 Do natłuszczonej formy nałóż połowę farszu mięsnego. Wzdłuż dłuższego boku ułóż – jedno za drugim – 4 jajka ugotowane na twardo. Przykryj resztą farszu. Albo wmieszaj do masy mięsnej 1 szklankę zielonych oliwek.
Do natłuszczonej formy nałóż połowę farszu mięsnego. Wzdłuż dłuższego boku ułóż – jedno za drugim – 4 jajka ugotowane na twardo. Przykryj resztą farszu. Albo wmieszaj do masy mięsnej 1 szklankę zielonych oliwek.123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 2 cebule
  • 1 łyżka oleju
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki suszonego majeranku
  • sól
  • pieprz
  • kminek
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?