Reklama

Pieczeń wołowa faszerowana papryką

Składniki na 6-7 porcji

  • ok. 1,5 kg wołowiny na pieczeń
  • po 1 strąku czerwonej i żółtej papryki
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • 1 szklanka bulionu
  • olej, sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Mięso umyj, osusz. Natrzyj solą, pieprzem, przeciśniętym czosnkiem, rozmarynem oraz olejem. Wstaw do lodówki na ok. 3 godziny.

2. Z papryk usuń gniazda nasienne, pokrój w paski. Cebulę pokrój w półplasterki. Ostrym nożem natnij mięso trzy razy wzdłuż (uważaj, by nie przeciąć mięsa do końca). W nacięcia włóż paski papryki oraz cebulę. Mięso obwiąż sznurkiem kuchennym. Obsmaż na rumiano na mocno rozgrzanym oleju. Mięso włóż do brytfanki. Wlej bulion. Piecz ok. 2 godz. w temp. 190°C (od czasu do czasu polewając bulionem).

Reklama

Zobacz również:


Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy