Pieczona gruszka z pietruszką, pęczakiem i orzechami laskowymi

Smacznego!
Smacznego!materiały prasowe

Składniki

  • 100 g pęczaku namoczonego przez noc w zimnej wodzie (ok. ½ szklanki)
  • 6 łyżek oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 4 średnie korzenie pietruszki (ok. 600 g)
  • 2 twarde gruszki (ok. 400 g)
  • 250 g szalotek
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 2 pęczki natki pietruszki
  • sok i skórka otarta z 1 niewoskowanej cytryny
  • 100 g uprażonych orzechów laskowych
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
2-4
Okładka książki "Sezonowe warzywo" Dominiki Wójciak
Okładka książki "Sezonowe warzywo" Dominiki Wójciakmateriały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?