Reklama

Pieczona marchewka

Idealnie sprawdzi się jako zdrowy dodatek do obiadu. Dodatkowo, imbir świetnie rozgrzewa i chroni przed infekcjami.

Składniki

  • 1 kg marchewki
  • łyżka startego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek papryczki chili
  • łyżeczka kurkumy
  • 2 łyżki masła
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki miodu
  • sól

Sposób przygotowania:

1. Marchewkę obierz i pokrój na mniejsze części, włóż do miski, dopraw solą i dodaj imbir, starty czosnek, posiekaną chili, kurkumę, roztopione masło i sok z cytryny. 

2. Wszystko dokładnie wymieszaj. Wyłóż na blaszkę i piecz w temp. 180°C, przez 45 minut. Na 15 minut przed końcem polej marchewki miodem.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy