Pieczone ziemniaczki z boczkiem i serem

Do pieczenia możesz użyć także innych rodzajów sera: cheddar, parmezan lub goudę
Do pieczenia możesz użyć także innych rodzajów sera: cheddar, parmezan lub goudę123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 duże, podłużne ziemniaki
  • 1 szklanka tartej mozzarelli
  • 2 łyżki twarogu
  • 1 mała cebula
  • 8 plasterków bekonu lub wędzonego boczku
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • szczypta rozmarynu
  • 2 łyżki oliwy

dodatkowe

  • 4 łyżeczki kwaśnej śmietany
  • 1/2 pęczka szczypiorku
Pieczone batatyStyl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?