Pierogi z cebulą i makiem

Lepiuchy znane były już w czasach powojennych. Ich farsz składa się z duszonej cebuli z dodatkiem maku i musztardy
Lepiuchy znane były już w czasach powojennych. Ich farsz składa się z duszonej cebuli z dodatkiem maku i musztardymateriały prasowe

Składniki

na ciasto

  • 2 szklanki mąki pszennej uniwersalnej
  • gorąca woda
  • ½ łyżeczki soli
  • 5 łyżek oleju

na farsz

  • 1 kg cebuli
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • płaska łyżka maku
  • sól do smaku
  • 4 łyżki oleju

Pierogi z cebulą i makiem - wykonanie:

Paweł Ochman, autor popularnego bloga Weganon.pl wyruszył w kulinarną podróż po całej Polsce, czego efektem jest ta książka - „Roślinna kuchnia regionalna”
Paweł Ochman, autor popularnego bloga Weganon.pl wyruszył w kulinarną podróż po całej Polsce, czego efektem jest ta książka - „Roślinna kuchnia regionalna”materiały prasowe
"Ewa gotuje": Pierogi z serem i kaszą gryczanąPolsatPolsat
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?