Pierożki z mięsem i pokrzywą

Zbieraj pokrzywę z dala od dużych, ruchliwych ulic. Odcinaj lub odrywaj tylko szczytowe gałązki (mają od 4 do 6 listków). To w nich jest najwięcej witamin – B1, C, E, i K
Zbieraj pokrzywę z dala od dużych, ruchliwych ulic. Odcinaj lub odrywaj tylko szczytowe gałązki (mają od 4 do 6 listków). To w nich jest najwięcej witamin – B1, C, E, i K123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 300 g mąki
  • 2 szklanki liści pokrzywy
  • łyżka oleju
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 100 ml ciepłej wody

na farsz

  • 2 szklanki posiekanego mięsa z rosołu (najlepiej drobiowego i wołowego)
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki bułki tartej
  • jajko
  • łyżka posiekanego koperku
  • łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz ziołowy
Idealne pierogi według Ewy WachowiczStyl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?