Pikantna potrawka z jagnięciny z morelami

Pikantna potrawka z jagnięciny z morelami, © Liz & Max Haarala Hamilton 2014
Pikantna potrawka z jagnięciny z morelami, © Liz & Max Haarala Hamilton 2014materiały prasowe

Składniki

  • olej roślinny
  • 2 duże cebule, pokrojone w grubą kostkę
  • 600–800 g karkówki jagnięcej (albo udźca lub 6 giczy bez kości), pokrojonej w kostkę o boku 2,5 cm
  • 2 czubate łyżeczki mielonego kuminu
  • 1 czubata łyżeczka cynamonu
  • 1 czubata łyżeczka kurkumy
  • sól morska
  • 2 pełne łyżki płynnego miodu
  • 250 g suszonych moreli
6 porcji
Okładka książki Sabriny Ghayour "Persiana"
Okładka książki Sabriny Ghayour "Persiana"materiały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?