Reklama

Pikantna zupa z chili

Pożywna i rozgrzewająca zupa warzywna. Idealna na chłodne, jesienne popołudnia!

Składniki

  • 0,5 kg usmażonego mięsa mielonego
  • 2 l bulionu
  • puszka czerwonej fasoli
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 papryczki chili
  • sól i pieprz
  • mielony kmin rzymski
  • listek laurowy
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

1. Do bulionu wrzuć listek laurowy, ziele angielskie i mięso. Zagotuj na małym ogniu.

2. Dodaj koncentrat pomidorowy i zmiksowaną z zalewą fasolę (2 łyżki fasoli odłóż). Zupę przypraw kminem rzymskim i sokiem z cytryny. Wrzuć pokrojone w plasterki chili i odłożoną fasolę.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy