Reklama

Pikantne muffinki

Potrawy z piekarnika smakują niemal każdemu. Wiele z nich można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Wypróbuj!

Składniki

  • 1,5 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • jajko
  • łyżka ostrego ketchupu
  • 1/4 szklanki oleju
  • pół strąka czerwonej papryki
  • 4 plastry wędzonej szynki
  • cebula
  • 10 dag twardego sera
  • łyżka siekanej natki
  • ząbek czosnku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:1. Szynkę, paprykę i cebulę pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na tarce. 2. Mąkę przesiej i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Jajko roztrzep z mlekiem i olejem. Dodaj ketchup, natkę pietruszki i posiekany czosnek. Dopraw solą i pieprzem. 3. Połącz wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj. Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Nakładaj ciasto do 3/4 wysokości. Piecz w 180°C około 25 minut (do suchego patyczka).Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy