Reklama

Pikantne placki z batatem

Ciekawa alternatywa dla kolacji- pikantne placki z batatem.


Składniki

  • 15 dag kiełbasy chorizo
  • batat
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • olej
  • 4 cebulki dymki ze szczypiorem
  • papryczka jalapeno
  • pół łyżeczki suszonego oregano
  • 30 dag sera mozzarella
  • salsa pomidorowa
  • 4 tortille
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Batat i kiełbasę chorizo obierz i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na rozgrzanym oleju (batat musi mieć być lekko zrumieniony). Następnie dodaj kukurydzę, dymkę i papryczkę jalapeno pokrojoną w plasterki. 

2. Całość chwilę podsmaż i dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano. 

3. Na każdej połowie placka rozłóż poszarpany palcami ser mozzarella, farsz i kukurydzę. Posyp kolejną warstwą sera i złóż tortille na pół. Smaż około 2 minut z każdej strony na rozgrzanym oleju, aż uzyskasz rumiany kolor. 

Reklama

4. Podawaj z pomidorową salsą.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy