Reklama

Pikantny sandwicz Cubano

Składniki na 4 porcje

  • 2 długie, płaskie bułki np. ciabatty
  • 4 plastry szynki
  • 15 dag pieczonej wieprzowiny, np. łopatki
  • 6 plastrów żółtego sera (np. gouda)
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • 4 łyżki ostrej musztardy

1. Bułki przekroić na pół, potem wzdłuż, obie części posmarować musztardą.

2. Ogórki pokroić wzdłuż na cienkie plastry, ułożyć na dolnej części bułki. Na nich plastry pieczonej wieprzowiny, szynki i plasterki sera. Przykryć drugą częścią.

3. Całą kanapkę włożyć do opiekacza na 2 minuty, albo do gorącego piekarnika. Chodzi o to, by skórka na bułce lekko zbrązowiała, a ser tylko zaczął się topić.

Zobacz również:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy