Reklama

Reklama

Pizza cukiniowa

Doskonale dobrane składniki.

Składniki

  • 25 g świeżych drożdży
  • łyżka miodu
  • 250 ml wody
  • 40 dag mąki
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka oregano
  • łyżeczka ziół prowansalskich

Składniki Dodatki

  • 10 dag bryndzy
  • mała cukinia
  • 200 ml śmietany 18%
  • ząbek czosnku

Drożdże wymieszaj z miodem, mąką, wodą i ziołami. Posól i odstaw na pół godziny. Rozwałkuj placek i podpiecz. Śmietanę wymieszaj z rozgniecionym ząbkiem czosnku. Rozsmaruj na blacie, ułóż plastry cukinii, posyp bryndzą. Piecz 20 minut w 200ºC. Ozdób np. rukolą

Na Żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy