Placek drożdzowy z rodzynkami

Zamiast białego cukru wykorzystaj trzcinowy lub melasę. Ciasto nabierze wyjątkowego smaku i koloru. Unikaj słodzików! Ich składniki mogą zabić drożdże i placek nie wyrośnie.
Zamiast białego cukru wykorzystaj trzcinowy lub melasę. Ciasto nabierze wyjątkowego smaku i koloru. Unikaj słodzików! Ich składniki mogą zabić drożdże i placek nie wyrośnie.123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 50 dag mąki typu 550
  • 1/2 szklanki cukru
  • 10 dag masła
  • 1 szklanka mleka 3,2 proc.
  • 3 żółtka
  • 5 dag świeżych drożdży
  • 5 dag rodzynek
  • sól

na kruszonkę

  • 10 dag mąki
  • po 5 dag masła i cukru
Placek jagodowyStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?