Placek z kruszonką

Jeśli do ciasta używasz tylko kwaśnych owoców (np. agrest czy rabarbar) dodaj więcej cukru. Jeśli słodkie (truskawki, maliny), mniej. Owoce z pestkami, np. czereśnie, śliwki wydryluj
Jeśli do ciasta używasz tylko kwaśnych owoców (np. agrest czy rabarbar) dodaj więcej cukru. Jeśli słodkie (truskawki, maliny), mniej. Owoce z pestkami, np. czereśnie, śliwki wydryluj123RF/PICSEL

Składniki

Ciasto

  • 25 dag mąki krupczatki
  • 20 dag masła
  • 16 dag cukru
  • 4 jajka
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Nadzienie

  • 60 dag owoców sezonowych (truskawki, agrest, czarne porzeczki)
  • 1-2 łyżka mąki ziemniaczane

Kruszonka

  • 15 dag mąki
  • 10 dag masła
  • 7 łyżek cukru
  • po 2 łyżki mielonych migdałów i cukru waniliowego
  • 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego
10
Katarzyna Popowska planuje wydanie płyty Styl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?