​Placki kukurydziane

​Placki kukurydziane
​Placki kukurydziane materiały prasowe

Składniki

- guacamole

  • 2,5 - 3 awokado
  • 2 łyżki soku z limonki
  • odrobina sosu Tabasco lub posiekana papryczka jalepeno do smaku
  • ¼ łyżeczki soli do smaku
  • świeżo mielony czarny pieprz

Składniki

- salsa

  • 4 średniej wielkości pomidory, pokrojone w kostkę ok. 7 mm
  • 1 czerwona cebula, drobno pokrojona
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ filiżanki posiekanej kolendry, liści i gałązek
  • 1 łyżka soku z limonki
  • sól, do smaku
  • świeżo mielony czarny pieprz

Składniki

- placki

  • 150 g mąki
  • 125 ml mleka
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 kolby kukurydzy, obrane z liści, ziarna ścięte nożem
  • 1 mała czerwona papryka, pokrojona na kawałki o wymiarach 7 mm
  • 4 pieczarki, pokrojone w kostkę ok. 7 mm
  • pół małej cukinii, pokrojonej w kostkę ok. 7 mm
  • 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek, do smażenia
  • ćwiartki limonki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Oglądaj Artystyczną kuchnię Poh na Nat Geo People!materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?