Placuszki twarogowe

Masz już dość jajecznicy czy omletów na śniadanie? Oto pomysł na placuszki twarogowe.

Placuszki twarogowe podawaj najlepiej z sezonowymi owocami
Placuszki twarogowe podawaj najlepiej z sezonowymi owocami123RF/PICSEL

Składniki

  • 300 g twarogu
  • 3 jajka
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 4 łyżki mąki

Przygotowanie:

Twaróg połącz z żółtkami i cukrem pudrem. Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj.

Białka ubij na sztywno i dodaj je do masy. Teraz składniki trzeba bardzo delikatnie wymieszać.

Porcje placuszków nakładaj na rozgrzaną patelnię, najlepiej bez dodatku tłuszczu. Z każdej strony smaż je po około 3 minuty.

Podawaj placuszki twarogowe je najlepiej z sezonowymi owocami.

Zobacz także:

Krem pietruszkowo-porowy (Ipla/Polsat)
Styl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas