Reklama

Polędwica a’la Rossini

Ta potrawa zyskała międzynarodową sławę i jest serwowana w najlepszych restauracjach. A może i na twoim stole?

Składniki

  • 4 plastry polędwicy wołowej
  • 200 g kurzej wątróbki
  • 200 g pieczarek
  • 2 łyżki wina madera
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Pieczarki i wątróbkę pokrój w plastry. Mięso umyj i osusz. Lekko rozbij. Uformuj w okrągłe befsztyki. Oprósz pieprzem. Na patelni rozgrzej olej. Włóż mięso. Smaż po 2 minuty z każdej strony. Zdejmij. Trzymaj w cieple. 

2. Na tej samej patelni najpierw podsmaż wątróbkę, potem pieczarki. Do sosu na patelni wlej maderę. Podgrzewaj, aż alkohol odparuje. Na talerzach ułóż mięso. Na nim oprószoną pieprzem i solą wątróbkę, a na wierzchu pieczarki. Skrop sosem z patelni. 

Zobacz także:

Reklama
Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy