Reklama

Polędwica z sosem musztardowym

Składniki

  • 45 dag polędwiczki wieprzowej
  • 20 ziarenek pieprzu
  • łyżeczka suszonego oregano l sól
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 łyżki masła
  • 2 łyżki brandy
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • łyżeczka musztardy miodowej
  • 125 ml śmietany 30%
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

Polędwiczkę pokrój na plastry grubości 1,5 cm, posyp pieprzem i oregano, odłóż na godzinę do lodówki. 

Na patelnię wlej oliwę i rozprowadź ją po całej powierzchni. Włóż mięso i smaż po około 2 minuty z każdej strony, dopraw solą. Gdy będzie już zrumienione, dodaj masło i chwilę smaż na złoty kolor.

Wlej brandy i odparuj. Dodaj musztardy, natkę pietruszki i wymieszaj. Następnie połącz ze śmietaną i sosem sojowym. Na koniec zagotuj, aż sos trochę zgęstnieje.

Zobacz także:

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy