Reklama

Pomarańczowy pucharek

Chcesz przygotować ekspresowy i ciekawy deser? Polecamy przepis na łatwy w przygotowaniu cytrusowy pucharek!

Składniki

  • 45 dag serka kremowego
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 7 łyżek cukru pudru
  • 2 pomarańcze

Sposób przygotowania:

1. Owoce umyć, sparzyć. Z jednego otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Drugi obrać, podzielić na cząstki, błonki usunąć. 

2. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodając porcjami przesiany cukier puder. Pod koniec ubijania dodawać, łyżka po łyżce, serek kremowy, otartą skórkę i sok wyciśnięty z pomarańczy. 

3. Masę serową rozłożyć w pucharkach, odstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. Przed podaniem udekorować kawałkami pomarańczy lub listkami mięty.

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy