Reklama

Pomidorki na ostro

Bogactwo świeżych owoców i warzyw daje nam wiele możliwości. Schyłek lata to idealny czas na przygotowanie przetworów.

Składniki

  • 0,5 kg pomidorków koktajlowych
  • papryczka chili
  • szklanka octu winnego
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 liście laurowe
  • 2 łyżki cukru
  • łyżeczka ziaren gorczycy, soli i ziół prowansalskich
  • koper włoski

Sposób przygotowania:

1. Ocet zagotuj z pokrojonym czosnkiem, gorczycą, liśćmi laurowymi, papryczką chili, cukrem i solą. 

2. Słoik wyparz, ułóż w nim pomidorki, gałązkę kopru, oprósz ziołami i zalej gorącą marynatą. Zakręć słoik i odwróć dnem do góry na ok. 10 minut.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy