Reklama

Pomidory faszerowane

Idealny obiad dla całej rodziny!

Składniki

  • 8 dużych pomidorów
  • 600 g mięsa mielonego z indyka
  • 4 łyżeczki przecieru lub koncentratu pomidorowego
  • 1 duża cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • sól i pieprz
  • łyżka oleju

Przygotowanie

Pomidory umyj, zetnij czubki i ostrożnie, aby nie uszkodzić skórki, wydrąż miąższ. Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Przygotuj farsz: na patelni rozgrzej olej. Podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj mięso i usmaż. Wlej koncentrat i miąższ z pomidorów. Dopraw. Wymieszaj i smaż jeszcze minutę.

Gorącym farszem napełnij pomidory i przykryj je odciętymi czubkami. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Piecz w temperaturze 170-180°C przez około 15-20 minut.

32/2016 Na Żywo

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL