Pomidory z farszem

Składniki
Składniki na 6 porcji:
- biały pieprz
- 6 sztuk pomidor
- ziołowa przyprawa do mięsa
- 1 łyżeczka musztarda
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka jajko
- 50 dag mieszane mięso mielone
- świeża bazylia
- sól
- 3 łyżki oliwa
5-6 osób
Pomidory umyć, odciąć wierzchy. Wydrążyć środki. Cebulę obrać, posiekać. Dodać do mielonego mięsa. Wbić jajko. Masę przyprawić musztardą, solą, pieprzem i przyprawą ziołową. Wyrobić.
Pomidory napełnić farszem. Ułożyć w formie. Przykryć wierzchami. Polać oliwą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220°C. Piec 35 minut. Gotowe pomidory przełożyć na talerz. Udekorować bazylią. Podawać np. z ugotowanym kalafiorem.