Reklama

Pomidory z farszem

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki Składniki na 6 porcji:

  • biały pieprz
  • 6 sztuk pomidor
  • ziołowa przyprawa do mięsa
  • 1 łyżeczka musztarda
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jajko
  • 50 dag mieszane mięso mielone
  • świeża bazylia
  • sól
  • 3 łyżki oliwa

Pomidory umyć, odciąć wierzchy. Wydrążyć środki. Cebulę obrać, posiekać. Dodać do mielonego mięsa. Wbić jajko. Masę przyprawić musztardą, solą, pieprzem i przyprawą ziołową. Wyrobić.

Pomidory napełnić farszem. Ułożyć w formie. Przykryć wierzchami. Polać oliwą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220°C. Piec 35 minut. Gotowe pomidory przełożyć na talerz. Udekorować bazylią. Podawać np. z ugotowanym kalafiorem.

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy