Porzeczkowa tarta

Ciasto do tarty zawsze wyrabiaj z zimnych składników i rób to krótko- tak, by nie ogrzało się od dłoni
Ciasto do tarty zawsze wyrabiaj z zimnych składników i rób to krótko- tak, by nie ogrzało się od dłoni123RF/PICSEL

Składniki

na spód

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 90 g zimnego masła
  • 4 łyżki wody
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 1 żółtko

na owocowy farsz

  • 400 g porzeczek (różne kolory)
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

dodatkowe

  • 1 łyżeczka masła do wysmarowania formy
  • 3 łyżki bułki tartej
  • garść owoców do dekoracji
Domowa nalewka z czarnej porzeczki - jak ją zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?