Proteinowy sernik ciasteczkowo-orzechowy

Justyna Dragan od 4 lat prowadzi bloga „Nastoletnie wypiekanie”. Dla nastolatków, ale i każdego, kto jest zainteresowany pieczeniem
Justyna Dragan od 4 lat prowadzi bloga „Nastoletnie wypiekanie”. Dla nastolatków, ale i każdego, kto jest zainteresowany pieczeniemmateriały prasowe

Składniki

na spód daktylowo-owsiany

  • 150 g płatków owsianych
  • 40 g masła orzechowego
  • 40 g oleju kokosowego, stopionego
  • 100 g daktyli bez pestek
  • + wrzątek do zalania
  • 50 ml mleka

na masę serową

  • 800 g twarogu sernikowego, mielonego
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 4 jajka rozmiar M
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • bez cukru (40 g)
  • 100 g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym
  • 100 g miodu

na polewę orzechową

  • 100 g masła orzechowego
  • 50 g płynnego miodu
  • 2 łyżki mleka

dodatkowe

  • 80 g orzechów laskowych
Justyna Dragan od 4 lat prowadzi bloga „Nastoletnie wypiekanie”. Dla nastolatków, ale i każdego, kto jest zainteresowany pieczeniem. Znajdziecie tam przepisy dla tych, co zaczynają swoją przygodę z piekarnikiem i dla tych, co świetnie pieką
Justyna Dragan od 4 lat prowadzi bloga „Nastoletnie wypiekanie”. Dla nastolatków, ale i każdego, kto jest zainteresowany pieczeniem. Znajdziecie tam przepisy dla tych, co zaczynają swoją przygodę z piekarnikiem i dla tych, co świetnie piekąmateriały prasowe
Sernik z ricotty z malinamiStyl.pl
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?