Reklama

Przysmak góralski

Bo nie ma jak śledzik!



Składniki dla: 4

Składniki

  • 30 dag filetów śledziowych w oleju
  • 1 duży oscypek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki zielonego groszku konserwowego
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz, cukier

1. Oscypek pokrajać na niezbyt grube plastry. Filety śledziowe dobrze osączyć z oleju, pokroić na mniejsze kawałki, najlepiej ukośnie. Ser i śledzie ułożyć dekoracyjnie na dużym półmisku.

2. Groszek odsączyć. Paprykę umyć i drobno pokroić, wymieszać z groszkiem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, utrzeć z solą, pieprzem i cukrem, wymieszać z oliwą.

3. Na półmisku obok śledzi ułożyć sałatkę paprykowo- groszkową, polać sosem czosnkowym. Ser posypać umytym i posiekanym szczypiorkiem.

Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy