Pulpety jaglane w sosie pomidorowym

Aktualizacja
Bardzo zdrowa wersja pulpetów
Bardzo zdrowa wersja pulpetówStyl.pl/materiały prasowe

Składniki

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 3/4 średniego słoika suszonych pomidoroów w oleju
  • 1 szklanka ziaren słonecznika zmielonych
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1/2 szklanki orzechów laskowych zmielonych
  • 1 łyżeczka ostrej wędzonej mielonej papryki
  • kilka łyżeczek oleju ze słoika z pomidorów (może być olej pozostały po pomidorach)
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki kuminu
  • 2 łyżki listków bazylii drobno posiekanych

na sos

  • 5 pomidorów bez skorki pokrojonych w kostkę
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • szczypta cukru trzcinowego
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka czarnuszki
  • kilka listków bazylii

Pulpety jaglane w sosie pomidorowym - wykonanie:

"Nowoczesna kuchnia polska"
"Nowoczesna kuchnia polska" materiały prasowe
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?