Reklama

Puszysty sernik z bakaliami

Dołóż starań, by deser oczarował domowników i gości.

Składniki

  • 1 kg twarogu
  • 6 jaj
  • 100 g masła + łyżka
  • 330 g cukru
  • po 2 łyżki cukru waniliowego i mąki ziemniaczanej
  • budyń śmietankowy
  • bakalie
  • czekolada

Przygotowanie:

Twaróg zmiel dwa razy. Masło roztop, jajka rozbij. Białka ubij na pianę, żółtka utrzyj z dwoma cukrami. Do masy jajecznej dodawaj partiami zmielony ser, wciąż ucierając. Powoli wlej stopione masło i dalej mieszaj. Wsyp budynie, mąkę i chwilę ucieraj. Dołóż pianę z białek, wsyp bakalie, zamieszaj.

Ciasto wlej do tortownicy wysmarowanej masłem. Piecz 70 minut w temperaturze 180˚C. Czekoladę roztop z łyżką masła i polej sernik. Ozdób bakaliami.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy