Reklama

Pyszne klopsiki

Składniki

  • 50 dag mięsa mielonego
  • cebula
  • 2 szklanki śmietanki kremówki
  • bułka
  • jajko
  • pieprz i sól
  • 3 łyżki masła
  • olej
  • sos barbecue

Przygotowanie:

Bułkę zalej śmietanką. Kiedy dobrze nasiąknie, rozetrzyj ją na gładką masę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę i zeszklij na łyżce masła i 2 łyżkach oleju. Połącz z masą.

Dodaj mięso, jajko, sól i pieprz. Wyrób gładką masę. Zwilżonymi dłońmi uformuj z masy mięsnej kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

Smaż na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju z dodatkiem 2 łyżek masła. Polej sosem i podawaj.

Zobacz również:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy