Ragoût z kurczaka z pieczarkami w sosie śmietanowym

Podawaj najlepiej z ziołowym purée ziemniaczanym
Podawaj najlepiej z ziołowym purée ziemniaczanym123RF/PICSEL

Składniki

  • 800 g ziemniaków
  • sól
  • 600 g filetów z kurczaka
  • 1 cebula
  • 200 g pieczarek
  • 2 dymki
  • 2 łyżki oliwy
  • pieprz
  • 1 czubata łyżka mąki
  • 100 g śmietany kremówki
  • 400 ml bulionu drobiowego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 200 ml mleka
  • 2 łyżki masła
  • po 1 małym pęczku natki pietruszki i szczypiorku
  • gałka muszkatołowa
„Droga przez mąkę”, czyli rozmowy o literaturze i kuchni
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?