Ravioli z przypalonym porem, migdałami i serem feta

Ravioli z przypalonym porem, migdałami i serem feta
Ravioli z przypalonym porem, migdałami i serem fetaEarl Cartermateriały prasowe

Składniki

na ciasto (makaron jajeczny)

  • 2 jajka
  • 1 i 1/3 szklanki (200 g) mąki typ 00 + do posypania makaronu
  • 1 łyżeczka oliwy extra virgin
  • ¼ łyżeczki soli w płatkach
  • 2 pory
  • semolina do posypania
  • 2 łyżki drobno posiekanego koperku
  • 30 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • 100 g sera feta
  • ½ pęczka drobno posiekanego szczypiorku
  • 2 lekko roztrzepane żółtka
  • 2/3 szklanki (160 ml) oliwy extra virgin
  • 30 g pokruszonego sera feta
  • 100 g uprażonych i grubo posiekanych migdałów
4
George Calombaris, "Kuchnia grecka"
George Calombaris, "Kuchnia grecka" materiały prasowe
Zmysłowe smaki: Pastel AztecaINTERIA.TVInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?