Risotto z kalafiora, taleggio i orzechów laskowych z masłem palonym

Risotto z kalafiora, taleggio i orzechów laskowych z masłem palonym
Risotto z kalafiora, taleggio i orzechów laskowych z masłem palonymmateriały prasowe

Składniki

  • 500 g (około ½ średniej główki) kalafiora, obranego i pokrojonego w różyczki
  • 300 g ryżu arborio lub innego ryżu do risotto
  • 125 ml białego wina
  • około 1¼ l wrzącego bulionu z kurczaka lub z warzyw
  • 50 g orzechów laskowych
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • 100 g masła
  • 1 drobno posiekana cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g posiekanego sera taleggio
  • 12 liści szałwii
  • sól morska, świeżo mielony czarny pieprz
Leanne Kitchen, Kalafior to król
Leanne Kitchen, Kalafior to królmateriały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?