Risotto z tym, co pod ręką

Wino nie jest niezbędnym składnikiem risotta – możesz je zastąpić kolejną porcją wywaru. Ważne, by był on gorący, wtedy nie przerywamy procesu gotowania
Wino nie jest niezbędnym składnikiem risotta – możesz je zastąpić kolejną porcją wywaru. Ważne, by był on gorący, wtedy nie przerywamy procesu gotowania123RF/PICSEL

Składniki

  • ok. 350 g ryżu
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 czubate łyżki masła
  • 1 cebula
  • 2/3 szklanki białego wina
  • ok. 1 l wywaru z kostki
  • 1 garść suszonych pomidorów
  • 1 garść pomidorków koktajlowych
  • kilka plasterków boczku wędzonego lub innej wędliny
  • kilka listków rukoli, szpinaku lub posiekanej natki pietruszki
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej
  • ok. 100 g startego żółtego sera
Risotto z brie i groszkiemStyl.pl
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?