Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i 75 g cukru. Kolejno dodawać żółtka i porcjami wsypywać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Ciasto delikatnie wymieszać łyżką. Przelać do blachy (32x39 cm) wyłożonej pergaminem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 10 minut.
Biszkopt przełożyć na ściereczkę i razem z nią zrolować. Odłożyć do wystudzenia.
Serek mascarpone wymieszać z twarogiem. Dodać 75 g cukru i cukier wanilinowy.
Ubić na puszysty krem. Trochę malin zostawić do dekoracji, pozostałe dodać do kremu. Wystudzony biszkopt rozwinąć. Posmarować kremem, pozostawiając wolne brzegi.
Ponownie zwinąć w roladę i wstawić na godzinę do lodówki.
Śmietanę ubić z łyżką cukru pudru, ufarbować na różowo barwnikiem spożywczym. Roladę oprószyć cukrem pudrem. Udekorować rozetkami różowej bitej śmietany i odłożonymi malinami.