Reklama

Roladki na parze

Roladki gotowane na parze

Składniki

  • 4 sznycle z piersi kurczaka
  • ½ strąka czerwonej papryki
  • garść czarnych oliwek
  • groszek i marchewka
  • garść listków świeżej bazylii
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Sznycle delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem. Paprykę oraz oliwki pokrój w kostkę. Listki bazylii drobno posiekaj. 

Wymieszaj z papryką i oliwkami. Możesz też dokonać zmiany i dodać groszek z marchewką. 

Tak przygotowany farsz rozłóż na sznyclach. 

Zwiń je formując roladki, zepnij wykałaczkami. Gotuj na parze 25-30 minut.

Możesz pokroić w plastry i podawać z sosem. 

Zobacz także: 

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy