Roladki z bakłażana w sosie pomidorowym

Bakłażany najwygodniej nadziewać po dwa plastry na raz. Ułóż obok siebie dwa plastry tak, by zachodziły na siebie, posmaruj farszem, zwiń razem. Kładź na sosie złożeniem do dołu
Bakłażany najwygodniej nadziewać po dwa plastry na raz. Ułóż obok siebie dwa plastry tak, by zachodziły na siebie, posmaruj farszem, zwiń razem. Kładź na sosie złożeniem do dołu123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 bakłażany
  • 1 małe pęto białej kiełbasy
  • 25 dag twarogu
  • 2 puszki pomidorów
  • po 30 dag marchwi i selera
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 dag tartego żółtego sera
  • 5 dag orzechów włoskich
  • po 1/2 pęczka tymianku i bazylii
  • 1 jajko
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?