Roluj cukinię
Roladki z cukinii z kozim serem i rukolą? Czemu nie. Samo zdrowie.

Cukinie wyszoruj, ale nie obieraj. Pokrój wzdłuż na długie, cienkie plastry. Wymieszaj oliwę z miodem, octem balsamicznym i tymiankiem. Zanurz w niej plastry cukinii. Zgrilluj je na patelni.
Umyj i oczyść paprykę. Pokrój na drobne kawałki. Rukolę umyj i osusz, a ser kozi pokrój w kostkę.
Każdy plaster cukinii posyp pokruszonymi orzechami włoskimi. Połóż dwie kostki sera, kawałeczki papryki i kilka liści rukoli. Oprósz odrobiną pieprzu. Zwiń w roladkę i zepnij wykałaczką. Ułóż na półmisku i udekoruj resztką papryki.
Składniki
- 2 długie cukinie
- 250 g koziego sera
- szczypta suszonego tymianku
- garść rukoli
- 2 łyżki pokruszonych orzechów włoskich
- 1 czerwona papryka
- 2 łyżki płynnego miodu
- sól i pieprz
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- oliwa z oliwek