Reklama

Reklama

Roluj cukinię

Roladki z cukinii z kozim serem i rukolą? Czemu nie. Samo zdrowie.

Cukinie wyszoruj, ale nie obieraj. Pokrój wzdłuż na długie, cienkie plastry. Wymieszaj oliwę z miodem, octem balsamicznym i tymiankiem. Zanurz w niej plastry cukinii. Zgrilluj je na patelni. 

Umyj i oczyść paprykę. Pokrój na drobne kawałki. Rukolę umyj i osusz, a ser kozi pokrój w kostkę. 

Każdy plaster cukinii posyp pokruszonymi orzechami włoskimi. Połóż dwie kostki sera, kawałeczki papryki i kilka liści rukoli. Oprósz odrobiną pieprzu. Zwiń w roladkę i zepnij wykałaczką. Ułóż na półmisku i udekoruj resztką papryki.

Reklama

Składniki

  • 2 długie cukinie
  • 250 g koziego sera
  • szczypta suszonego tymianku
  • garść rukoli
  • 2 łyżki pokruszonych orzechów włoskich
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • sól i pieprz
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • oliwa z oliwek


Tele Tydzień
Dowiedz się więcej na temat: gotowanie | cukinia

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje