​Rosół z kluskami francuskimi

​Rosół z kluskami francuskimi
​Rosół z kluskami francuskimimateriały prasowe
​Rosół z kluskami francuskimi
​Rosół z kluskami francuskimimateriały prasowe

Składniki

- rosół

  • 1 kg mięsa wołowego,
  • cebula,
  • 3 korzenie pietruszki,
  • pół selera,
  • 1 por,
  • 2 marchewki,
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe
  • opcjonalnie: kapusta, kalafior, kawałki kurczaka, pęczek natki pietruszki, lubczyk, podroby z kaczki lub kury

- kluski francuskie

  • 100 g mąki,
  • 2 jajka,
  • łyżka masła,
  • sól
  • opcjonalnie: łyżeczka "pozłoty" z rosołu

Wykonanie

"Kuchenny kredens. Polska kuchnia przedwojenna"
"Kuchenny kredens. Polska kuchnia przedwojenna"materiały prasowe
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?