Rösti z cordon bleu

Placki rösti będą wyśmienicie komponować się z kotletami cordon bleu
Placki rösti będą wyśmienicie komponować się z kotletami cordon bleuPolsat

Składniki

na placki

  • 700 g - ziemniaków
  • 50 g - masła
  • sól
  • pieprz
  • smalec gęsi do smażenia
  • pomidorki do podania

na kotlety cordon bleu

  • 4 sznycle cielęce (po ok. 100 g)
  • sól
  • pieprz
  • soku z cytryny
  • 4 plastry sera gruyère
  • 4 plastry surowej szynki wędzonej, np. szwarcwaldzkiej
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierowania
  • masło klarowane do smażenia

do podania

  • kapusta kiszona
"Ewa gotuje": Rösti z cordon bleuPolsatPolsat
Polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?