Rukola z pstrągiem
Rukola z pstrągiem to błyskawiczna sałatka z wędzonego pstrąga, rukoli i filetów z pomarańczy.

Składniki
- wędzony filet z pstrąga
- rukola
- 1 pomarańcza
- prażone orzechy i migdały
na winegret
- ½ szklanki oleju z pestek winogron
- sok z ½ cytryny
- 2 łyżeczki musztardy miodowej
- sól
- pieprz kolorowy
Rukola z pstrągiem - wykonanie:
Przygotować winegret. Do słoiczka wlać olej, posolić. Wycisnąć sok z cytryny. Dodać musztardę lub drobno posiekaną miętę.
Przyprawić pieprzem. Zakręcić i energicznie wymieszać.
Rukolę wrzucić do miski (można porwać na mniejsze kawałki). Dodać filety wycięte z pomarańczy oraz kawałki fileta z pstrąga.
Posypać siekanymi bakaliami. Polać sosem i od razu podawać.
Przepis pochodzi z programu "Ewa gotuje", który możesz zobaczyć na antenie Polsat w każdą sobotę o godz. 10.10.
Rukola z pstrągiem krok po kroku - zobacz film:
Zobacz także inne przepisy Ewy Wachowicz: