Rukola z pstrągiem

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij

Rukola z pstrągiem to błyskawiczna sałatka z wędzonego pstrąga, rukoli i filetów z pomarańczy.

Rukola z pstrągiem to błyskawiczna sałatka
Rukola z pstrągiem to błyskawiczna sałatkaPolsat

Składniki

  • wędzony filet z pstrąga
  • rukola
  • 1 pomarańcza
  • prażone orzechy i migdały

na winegret

  • ½ szklanki oleju z pestek winogron
  • sok z ½ cytryny
  • 2 łyżeczki musztardy miodowej
  • sól
  • pieprz kolorowy

Rukola z pstrągiem - wykonanie:

Przygotować winegret. Do słoiczka wlać olej, posolić. Wycisnąć sok z cytryny. Dodać musztardę lub drobno posiekaną miętę.

Przyprawić pieprzem. Zakręcić i energicznie wymieszać.

Rukolę wrzucić do miski (można porwać na mniejsze kawałki). Dodać filety wycięte z pomarańczy oraz kawałki fileta z pstrąga.

Posypać siekanymi bakaliami. Polać sosem i od razu podawać.

Przepis pochodzi z programu "Ewa gotuje", który możesz zobaczyć na antenie Polsat w każdą sobotę o godz. 10.10.Rukola z pstrągiem krok po kroku - zobacz film:

„Ewa gotuje”: Rukola z pstrągiemPolsatPolsat

Zobacz także inne przepisy Ewy Wachowicz:

Przejdź na