Rumiane roladki z fasolką
Idealny pomysł na pyszne danie. Podane z fasolką a ponadto sosem pomidorowym i frytkami z pewnością będą smakować całej rodzinie.
Sposób przygotowania:
Fasolę oczyścić, gotować w osolonej wodzie 8 min, pora dokładnie opłukać, pokroić wzdłuż białą część na ósemki. Ser pokroić w słupki.
Mięso umyć, delikatnie rozbić, posypać solą i pieprzem. Na każdym plastrze ułożyć po 5 strąków fasoli, słupek sera i pora. Mięso zwinąć, spiąć wykałaczkami.
Połowę oleju rozgrzać na patelni, smażyć roladki 6 min. Na pozostałym tłuszczu zeszklić 1 łyżkę posiekanej reszty pora, wymieszać z resztą fasolki.
Roladki zdjąć z patelni, wlać bulion i śmietanę, zagotować, włożyć ruloniki, poddusić. Podawać z fasolką.
Zobacz także: