Rumiane roladki z fasolką
Idealny pomysł na pyszne danie. Podane z fasolką a ponadto sosem pomidorowym i frytkami z pewnością będą smakować całej rodzinie.
Składniki
- 8 cienkich plastrów wołowiny jak na bitki
- 10 dag pleśniowego sera
- 50 dag fasolki szparagowej
- 1 cebula
- 1 nieduży por
- 200 ml śmietany 22 proc.
- 1/2 szklanki bulionu
- 6 łyżek oleju
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Fasolę oczyścić, gotować w osolonej wodzie 8 min, pora dokładnie opłukać, pokroić wzdłuż białą część na ósemki. Ser pokroić w słupki.
Mięso umyć, delikatnie rozbić, posypać solą i pieprzem. Na każdym plastrze ułożyć po 5 strąków fasoli, słupek sera i pora. Mięso zwinąć, spiąć wykałaczkami.
Połowę oleju rozgrzać na patelni, smażyć roladki 6 min. Na pozostałym tłuszczu zeszklić 1 łyżkę posiekanej reszty pora, wymieszać z resztą fasolki.
Roladki zdjąć z patelni, wlać bulion i śmietanę, zagotować, włożyć ruloniki, poddusić. Podawać z fasolką.
Zobacz także: